senast uppdaterad 2005-03-16

Fairoaks Amaretto

"Tam"
f.95-04-27
Fairoaks Atreyu OTDscSTDd X
Boot Hill Ronita of Fairoaks
OFA EXC. (USA)
HD A, AD u.a (SV)
ögon u.a sept.-01,
1 cert, ck, BIM,
godk kar.prov, genomf. MH

Tams stamtavla


Första gången vi mötte Tam var hon knappt ett år gammal och bodde på kennel Imagineers i Ohio. Det speciella med att träffa henne då, var att hon var helsyster till Windys, och senare även Nellys, mamma Sami Jo, och få se hur mycket gemensamt de har, både i mentalitet och exteriör. Efter det träffade vi henne flera gånger innan det blev beslutat att vi skulle få köpa henne. Vi är mycket tacksamma över att ha vänner som Gemi och Eric (Imagineers) som litade på oss tillräckliht för att anförtro oss denna pärla.

Tam är blue merle med vita tecken, men utan tanfärg, en s.k. "Blue merle bi". Hon är en mycket trevlig och självsäker dam som utan en skakning klev ur sin transportbur efter många timmars resa och genast intog karantänen. Tam är gärna vän med vem som helst som kommer med vänliga avsikter, men drar sig inte för att avvisa hot eller fientliga närmanden. Hon har redan från början visat ett stort föremålsintresse med bra gripande och le- och kamplust. Tam har egenheten att hon "skrattar" vilket för de som inte känner till det draget hos Aussies kan se ut som om hon visar tänderna. Hon kan också "klicka" högljutt med tänderna när hon blir riktigt glad.

Tam gjorde under hösten 2000 utställningsdebut i Sverige, med cert och BIM som resultat. Vi satsar inte på tävlingsbanan med Tam men hon har aktiverats med spår (personspår och lite viltspår) och rapportträning samt lite lydnadsträning.

 

Tam i aktivitet:

T.v rapportträning
 

T.h mentalbeskrivning
 

Tams syster Sami Jo har tilldelats SBK:s korningsdiplom för korad avkomma, SKK:s Bruksavelspris för högt bruksmeriterad avkomma samt starkt bidragit till att Mr Binks erhållit SKK:s Bruksuppfödarpris under 2001. Vi tycker att det känns extra roligt att vår egen uppfattning om Sami Jo som avelstik har visat sig hålla även när det övergår till objektiva bedömningar och värderingar. Nu får vi bara se under de kommande åren om vi hade rätt även om Tam.  

Tam, och Sami Jo, har bl.a en tredje syster, Fairoaks Jami Jo, som bl.a är mamma till WTCH (valln.ch.) Imagineers Bushfire Blond som tog sin titel vid 15 månaders ålder, en av de yngsta att få WTCH titeln inom ASCA. Både Tams pappa, Fairoaks Atreyu, och t.ex kullbrodern Fairoaks Smokey Lonesome har vallningsmeriter. En annan helbror, Fairoaks Red Tailed Hawk, är en duktig räddningshund och har bl.a. stått modell för en staty som hedrar räddningsarbetare i USA. Ytterligare en bror, Fairoaks Aladar, är internationell utställningschampion. Så det finns att leva upp till i släkten.

Tams mentalbeskrivning Eskilstuna 2000-09-23

1a 1b 1c 2a 2b 2c 3a 3b 4 5a 5b 5c 5d 5e 6a 6b 6c 6d 6e 7a 7b 7c 7d 8a 8b 8c 8d 8e 9a 9b 10
4 4 3 4 5 3 4,4 2,4 3 2 1 1 1 1 2 1 2 1 1 2 2 1 1 1 2 1 5 3 4 5 1

Vill du läsa mer om Mentalbeskrivning, eller få förklaring till siffrorna, klicka här för MH-sidan !

Tam har haft sin första kull i Sverige med SBCH SLCH SUCH Mr Binks Tuxedo. Valparna föddes 2000-12-08.
Hennes andra kull med LPI The Mad Hatter of Imagineer föddes 2002-01-26 och hennes tredje och sista kull tillsammans med VCH WTCH CH Gabrielinos Charlie Chaplin är födda 2003-01-30. 

Tam är nu pensionerad (fast det vet hon inte om själv utan hon beter sig, och ser fortfarande ut som en ung hund) och bor i Kristinehamn hos Lars Ernholm. Tam flyttade dit tillfälligt under en period men bestämde sig för att hon tänkte stanna där och vara Kristinehamns okrönta drottning. Hon är alltid lika glad och positiv när hon kommer och hälsar på och leker med de andra hundarna. Men när den husse hon numera är ensam ägare av reser sig för att gå till bilen så är Tam först där och visar med tydlig min att "det var kul att hälsa på men nu får ni klara er utan mig för nu åker jag HEM". Så då får vi väl göra det med Tams bästa i åtanke. 

Tillbaka till hundarnas sida!


Lena, Stig och Åse Stangvik
Hagaberg, 640 43 Ärla, Sweden
Tel/ fax: +46 (0)16 742 66
url:http://www.windedos.se/tam.htm

©Lena Stangvik 2003